Mormor.


Till mormor, Järd Persson.


I Måndags, den 9 novmenber förlorade jag, min familj och släkt en person som betyder så oerhört mycket för oss alla. Så totalt oförberett togs hon ifrån oss och det gör så ofantligt ont att tänka på att vi inte kommer ses igen, vi kommer inte skratta tillsammans, kommer inte få krama om henne, hö
ra hennes spröda stämma eller känna den speciella lukten av mormor, eller få alla dessa goda råd som hon spridde över oss som ett regn genom vår uppväxt.

Hon är en person som alltid kommer finnas med mig. Hon har påverkat mig och alla i våran släkt på ett helt oförglömmligt sätt. Min mormor var den mest älskade och underbara person som jag någonsin träffat. Det går inte att förklara för en utomstående vad min mormor betyder för mig hela min familjs som innefattar tre fantastiska mostrar och deras makar, kussinerna, min lillasyster, min föräldrar och allas våran morfar gammelmorfar, pappa och svärfar.Vi är en stor och nära släkt, och det är tack vara just henne, våran Järd som vi har denna unika relation. Det är Järd vi kan tacka för alla fina stunder, alla underbara minnen. Tillsammans med Morfar utgör de grunden och sammanhållning för våran familj. Jag är stolt att säga att jag tillhör den familjen. Jag är stolt över att ha denna fina, ärliga, godhjärtade, underbara kvinna, fru, mamma, mormor och gammelmormor som en del i min familj och jag är stolt över att få säga att Järd Persson är min mormor, det kommer hon alltid att vara.

När jag tittar på mina tre mostrar och mamma ser jag fragment av Järd, blandat med små egenheter och delar av morfar Rune. Tillsammans har de skapat och byggt en familj som bara växer och växer. Tillsammans ska vi föralltid minnas, hylla och glädjas åt att vi är alla delar av Järd, den otroliga människa som jag får äran att kalla Mormor.

Min bild av Mormor är en bild av en kärleksfull, omtänksam,färgglad, envis, glad och alltid vacker på alla sätt. Det kommer alltid vara en plats som är tom på jul och vid föddelsedagar, hon lämnar ett enormt tomrum efter sig. Hon kommer alltid att fattas. Vi kommer alltid att vara påminnda om för mig mormor, det räcker med att vi ser oss om kring så ser vi små delar av henne i oss alliihopa runt granen på jul.
Vi som familj, kussiner släkt och framför allt Morfar har ett sinne fyllt med minnen av Järd som vi kommer att dela med varandra och glädjas tillsammans åt.

Dig kommer vi aldrig att glömma, min minnes bild av dig kommer aldrig att bleknas för du är en del av mig älskade mormor. Tack. Den stora sorgen och saknaden är ett bevis på hur enormt älskad du är,
Järd Persson världens bästa mormor!

För alltid i minnet ljust bevarad, älskad och enormt saknad. Mormor, Jag älskar dig. Vi älskar dig.

Fredag


Oerhört imponerande.Fredagsmys? Yes, laddar för det för fullt nu. Ser fram emot Idol i kväll och whiskey hörde jag rykten om. Har stressat runt i dag på möten och handlat och lämnat och ordnat. Puust! Ska plocka lite här hemma innan det är dags att laga lite middag när  b-friend kommer hem och tar helg. På Söndag åkter vi iaf ner och hälsar på Robin. Läntar efter att träffa den snubben.

Bye bye!Snö i staden.
 

 

Oj, blev det vinter över natten kanske? Hur som helst så är det bitande iskallt ute och det förstätter snöa. Var kanske inte riktigt beredd på snö riktigt än. Har tenta pluggat hela dagen nästan. Är alldeles strax redo att lämna in men det blir nog några finjusteringar i kväll. Ska hoppa i kläder och blåsa håret innan jag beger mig ut på staden för att handla på apoteket b-friend hostar och snörvlar så det är faktistk synd om honom nu säger han. Ska införskaffa i hostmedicin och annat härligt mot förkylning. Ska svänga om på bibblan och kolla in lite historiska romaner för kursen, och sen blir det nog att gå förbi mamma och tigga en kopp kaffe. Just ja bo-butiken var det för att tjata till mig en till parkeringsplats.. Ciao!

 

 


1 november.

 

 

 

 

Söndag, Är fotbollsänkling i dag då det är fotboll i Stockholm idag. Fick en hej då kyss i morse och varma goa toast mackor att mummsa i mig medans jag kikade på nyhetsmorgon inlindad i en alldeles förstor och lånad morgonrock. Ska alldeles strax ta och svira om och ta en lång prommendad ute i friska luften. Har en huvudvärk som vägrar försvinna så jag hoppas att det försvinner då. Kan nog tänks att jag slinker in på solariet, (jag vet att det inte är bra) behöver få lite värme och känna hettan på huden tror att jag annars ligger i riskzonen för att blir alleles grå grön i höstrusket. Fan man måste ju få känna sig lite fräsch. Har planerat att försöka ägna mig åt lite plugg senare på eftermiddagen. Fast nu lutar det åt en spa dag för mig själv. Hungrig blev jag med, ska nog fixa en smoothie innan jag kilar.

 

Kärlek.

 

 


RSS 2.0